Çukurova Kalkınma Ajansı, ülkemizde başlatılan yeni kalkınma hamlesi üslerinden biridir. Bir kamu kurumu olan Ajansın temel amaçları, ekonomik ve sosyal potansiyelin ortaya konularak bölge cazibesinin artırılması ve bölgenin gerek ulusal gerekse uluslararası alanda tanıtımının yapılması; bölgede üretim ve istihdamı artırabilecek özellikteki faaliyetlerin desteklenmesi; göçün etkin olarak yönetilmesinin desteklenmesi ve insan kaynakları kapasitesinin geliştirilmesidir.
Yerel potansiyeli harekete geçirme ve yerel kalkınmayı gerçekleştirme rolünü üstlenen Çukurova Kalkınma Ajansı, bölge planı ve stratejilerine uygun olarak, yerel aktörlerce hazırlanan proje ve faaliyetleri çeşitli yöntemlerle destekleyerek yöremizin potansiyelini harekete geçirmektedir. Uygulanan destek programlarının dışında bölgenin yatırım imkânlarının tanıtımı, bölgeye yatırımcı çekilmesi ve yatırım süreçlerinde rehberlik ve danışmanlık yapılması gibi faaliyetleri de yürütmektedir. Sorumluluk alanı Adana ve Mersin olan Çukurova Kalkınma Ajansı Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın ilgili kuruluşu olup Ajansın Yönetim Kurulu Başkanı validir.
Mersin Yatırım Destek Ofisi (YDO) Çukurova Kalkınma Ajansı bünyesinde hizmet gösteren bir birimdir. Ana faaliyet alanı bölgenin yatırım imkânlarının tanıtımı, yatırım öncesi ve sonrası süreçlerde yatırımcılara destek olunması olarak belirlenmiştir. Kalkınma Ajansları Yatırım Destek Ofisleri Yönetmeliği’nde YDO’ların görev ve yetkileri şu şekilde sıralanmıştır.
Kalkınma Ajansları Yatırım Destek Ofisleri Yönetmeliğine ulaşmak için tıklayınız.
Destek ve teşviklere ilişkin bilgilendirme, yatırım yeri temininde yönlendirme gibi faaliyetlerin yanı sıra yatırımcıların bürokratik işlemlerine yönelik bir Tek Durak Ofis kurulmuştur. Tek Durak Ofis yatırımcıların ilgili alanlarda bürokratik işlemlerinin gerçekleştirilmesi, diğer alanlarda yönlendirme ve danışmanlık faaliyetlerini yürütmektedir.